Connect with us

Ποδόσφαιρο

Δούκας για στόχους, Ιβάν, Λουτσέσκου, μεταγραφές

paokrevolution

Published

on

dukas.png

Ο εκ των υπευθύνων επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς τοποθετήθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας.

Για το τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του νταμπλ και δεν έχει κάνει βήματα η ομάδα μπροστά: «Σε όλες τις ομάδες τα πάντα είναι ένας κύκλος. Φτάνεις στην κορύφωση, υπάρχει καθοδική πορεία και στη συνέχεια ανεβαίνεις και πάλι. Το θέμα  δεν είναι πόσο συχνά πέφτεις αλλά πόσο συχνά σηκώνεσαι. Από την αρχή της χρονιάς και με την έλευση Λουτσέσκου άλλαξε σελίδα η ομάδα. Και πήγαμε για πρωταθλητισμό ότι άλλωστε είπε και ο πρόεδρος της ομάδας. Ναι το ξεκίνημα δεν είναι πειστικό,  η ομάδα δεν πείθει. Ο Λουτσέσκου όμως υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και είμαστε στην αρχή της αρχής. Ακόμη και στην πρώτη χρονιά του Λουτσέσκου, υπήρχαν αγωνιστικά προβλήματα και λύθηκαν. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος όλων».

Για το αν στηρίχθηκε ο Λουτσέσκου μεταγραφικά: «Δεν νομίζω ότι ο Λουτσέσκου ζήτησε παίκτες και αυτοί δεν ήρθαν στην Ελλάδα. Είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πίεσε για τον Τζοβίνκο αλλά δεν ήθελε. Οι παίκτες που ήρθαν είναι επιλογής του Λουτσέσκου. Δεν ήρθαν όλοι, αλλά έγιναν μεταγραφές που ο Λουτσέσκου ήθελε και μπορούσαν να έρθουν. Γιατί πρέπει να θέλουν και οι δυο πλευρές σε μεταγραφή Ο ΠΑΟΚ ήθελε, ο Τζοβίνκο δεν ήθελε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τεχνικό διευθυντή: «Είναι στρατηγική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη για να έχει πιο άμεση εμπλοκή του προπονητή στις μεταγραφές και να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες που είχαμε στην περασμένη θητεία του Λουτσέσκου. Το μεγάλο βάρος των μεταγραφών το έχει ο Λουτσέσκου και έναν αναβαθμισμένο ρόλο το τμήμα σκάουτινγκ που υπάρχει σε κάθε ομάδα και μπορεί να προτείνει σε προπονητή και αθλητικό διευθυντή παίκτες. Ο αθλητικός διευθυντής δεν είναι ο απόλυτος άρχοντας».

Για το αν ο Βιεϊρίνια θα γίνει αθλητικός διευθυντής με το τέλος της καριέρας του: «Για την ακριβή θέση και το πόστο δεν μπορώ να σας πω. Αλλά είναι δεδομένο ότι θα αναλάβει ρόλο στην ομάδα όταν κρεμάσει τα παπούτσια του».

Advertisement
Advertisement

Για το ότι δεν υπάρχει συχνή ενημέρωση της ΠΑΕ στον κόσμο για τους στόχους και το πλάνο: «Αυτό το έχουν κάνει τόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Σαββίδης. Μπορεί να απουσιάζει αλλά δεν απέχει και νομίζω ότι συχνά μαθαίνετε πράγματα από τον ίδιο τον Σαββίδη».

Για το αν υπάρχει άνθρωπος στην ΠΑΕ που εκπροσωπεί τον Σαββίδη: «Το τελικό ΟΚ το έχει πάλι ο Σαββίδης. Μπορεί να είναι «παρών» μέσω Skype αλλά είναι «εδώ» ο Σαββίδης. Δεν ξέρω αν ενοχλεί το skype, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να πάει κάτι καλά. Προφανώς και έχουμε μείνει όλη στη χρονιά του νταμπλ. Αλλά και πριν ήταν πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ έτσι δεν είναι; Δηλαδή το ότι δεν είναι εδώ με τη φυσική του παρουσία δεν σημαίνει ότι απέχει ή ότι η φυσική παρουσία μπορεί να εξασφαλίσει αγωνιστική επιτυχία. Αλλά ο Σαββίδης είναι κοντά στην ομάδα».

Για το αν υπάρχει υγεία στον ΠΑΟΚ και αν είναι περιστατικά όπως με τα ληγμένα δελτία τιμούν τον ΠΑΟΚ και γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες: «Σε μια ΠΑΕ, σε μια εταιρεία, όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν. Το 2019 ολοι βοήθησαν στο νταμπλ, το ίδιο συμβαίνει και στις στιγμές που η ομάδα παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι ακόμη στην αρχή της αρχής. Να περιμένετε πόσο θα πάει η χρονιά. Οταν κάτι δεν πάει καλά θα αποδοθούν ευθύνες στο τέλος. Και στην υπόθεση των δελτίων, αποδόθηκαν ευθύνες».

Για το ότι στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου με την ΠΑΕ και αν αυτό οφείλεται πως κανείς από την ομάδα δεν έχει εξηγήσει το πλάνο: «Και από την κεφαλή του ΠΑΟΚ και από τον προπονητή έχουν εξηγηθεί οι στόχοι από την αρχή της σεζόν. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να μιλά και να απαιτεί. Σε μια πρόσφατη συνάντηση ο Σαββίδης με τους ανθρώπους της ομάδας είχε πει πως μόνο αυτός ξέρει και οι στενοί του συνεργάτες πόσο πολύ ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και ειδικά τώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά με φυσική παρουσία».

Advertisement
Advertisement

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο: «Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έκανε έξι επτά μεταγραφές το καλοκαίρι. Ανανέωσε τον Σφιντέρσκι, τον Ζίβκοβιτς και όλα αυτά έγιναν με αρκετά εκατομμύρια. Επομένως δεν έχει κλείσει η κάνουλα του Σαββίδη. Αντίθετα δείχνει πως θέλει και επενδύει. Σας λέω πως θα κινηθεί η ομάδα τον Γενάρη και ειδικά τώρα που αγωνιστικά η ομάδα δεν είναι στα καλά της

Για τις αστοχίες στις μεταγραφές που έχουν στοιχίσει χρήματα: «Πάντα θα υπάρχουν επιτυχημένες και αποτυχημένες μεταγραφές. Αλλά πολλές φορές ένας παίκτης αποδίδει και μέσα από την συνολική εικόνα της ομάδας. Υπήρχαν παίκτες που αρχικά δεν γέμιζαν το μάτι του κόσμου αλλά στην πορεία έγιναν σημαντικοί».

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Ποδόσφαιρο

«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»

paokrevolution

Published

on

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.

Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.

Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.

Advertisement
Advertisement
Για το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο: «Έχετε αυτή τη γνώμη, ξέρετε την γνώμη μου, πρέπει να είμαστε focus στο επόμενο ματς, είναι περίπλοκο αυτό που βλέπουμε, είναι τόσες λεπτομέρειες που το μόνο που μετράει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλλά και οι λεπτομέρειες δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».

Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».

Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.

«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις